Over het model

Introductie Build to Design

Bij Build to Design besteedt de OEM de productie uit op basis van een ontwerp in wording. Tijdens het ontwerpen levert de leverancier input, met als doel om tot een productontwerp te komen dat zo goed mogelijk aansluit bij beschikbare productieprocessen. Het resultaat wordt vastgelegd in de technische productdocumentatie. De leverancier richt op basis daarvan zijn fabriek en supply chain in. 

BTD_730.png

Life-Cycle Management zal voornamelijk door de OEM gebeuren, met uitzondering van productie gerelateerd Life-Cycle Management (bijvoorbeeld obsolescence management). 

Kenmerken van het model

Time to market

Parallel ontwikkelen van het product en het productieproces kost in het begin wat meer tijd, maar levert uiteindelijk vaak tijdwinst op.

3_llvuQcTexlR2Ny-timetomarket-bills.jpg

Kwaliteit

Kwaliteit – Optimale afstemming van product ontwerp en productie proces leidt tot een product met de hoogst mogelijke kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

tlSiZp-RXX4FZErh-T2M_acc2.jpg

Total Cost of Ownership

Total Cost of Ownership – De afstemming tussen product ontwerp en productieproces leidt tot de laagst mogelijke product kosten. Daarnaast kan deze vroege afstemming kosten besparen door de hogere productkwaliteit. Een hogere kwaliteit leidt tot minder klachten en lagere cost-of-non-quality.

ceoBOAGRwcyqHHYQ-design-prodprocess.jpg

Organisatie

Organisatie – De vroege afstemming tussen OEM en leverancier vergt discipline. Engineers die in hun creatieve ontwerpproces zitten moeten tijd maken om met de leverancier te overleggen. Het grote voordeel: OEM en leverancier gaan zich beiden verantwoordelijk voelen voor het resultaat van de samenwerking.

HDnvEXQZGOu1cPnT-earlycoop.jpg

Wanneer geschikt?

Het Build to Design model is geschikt voor het uitbesteden van productie voor producten, waarvan nog niet bewezen is dat de vertaling van ontwerp naar productieproces eenvoudig en risicoloos is voor bestaande leveranciers en hun fabrieken en supply chains. Dit betekent dat er mogelijk wijzigingen in het ontwerp nodig zijn om de productie op het gewenste niveau te krijgen van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten.