Over het model

Introductie Original Module Manufacturer model (OMM)

Bij OMM besteedt de OEM de productontwikkeling en productie uit op basis van een pakket van producteisen. De leverancier  toont aan dat het ontwikkelde product aan de eisen voldoet, vaak op basis van bestaande bouwblokken. De verantwoordelijkheid voor productie en Life-Cycle Management van het product wordt ook aan de leverancier uitbesteed. In dit model wordt de productdocumentatie eigendom van de leverancier. Hierdoor kan een leverancier (min of meer) standaardoplossingen aan meerdere OEMs verkopen.

Kenmerken van het model

Time to market

Als een OEM zelf onvoldoende competenties of mensen heeft om een product te ontwikkelen kan dit model helpen sneller een product in de markt te lanceren. Het alternatief van het opbouwen van eigen competenties kan vaak jaren duren.

3_llvuQcTexlR2Ny-timetomarket-bills.jpg

Kwaliteit

Kwaliteit – Het gebruik van ervaren ontwikkelaars van de leverancier helpt om een product te ontwikkelen dat aan de gewenste kwaliteitsnormen voldoet.

tlSiZp-RXX4FZErh-T2M_acc2.jpg

Total Cost of Ownership

Total Cost of Ownership – ten opzichte van het Black Box model zullen de investeringen lager kunnen zijn, omdat een product aan meerdere OEMs verkocht kan worden. Het ligt voor de hand dat de leverancier ook investeert. Daar staat tegenover dat productkosten hoger zullen zijn vanwege de benodigde hogere marges voor de leverancier.

ceoBOAGRwcyqHHYQ-design-prodprocess.jpg

Organisatie

Organisatie – in dit model kan de samenwerking in grote mate transactioneel ingericht worden. In de meest extreme vorm wordt de leverancier zelf een OEM van een standaard product.

HDnvEXQZGOu1cPnT-earlycoop.jpg

Wanneer is het Original Module Manufacturer (OMM) model geschikt?